Ga naar de content
Menu Recepten (0)
Recept toegevoegd

Het wildseizoen is gestart! 

Foto van Klarien
25 november 2021 door Klarien van Laar
Beleef een heerlijke herfst en winter! De herfst heeft zijn intrede gedaan, het wordt vroeg donker buiten en we krijgen weer trek in stevige kost! Tijd voor het wildseizoen dus! Ook bij Neven Food ben je aan het juiste adres als het gaat om smaakvolle wildproducten. Perfect voor de komende, koude maanden!

De rijkdom van glaces en fumets 

Foto van Klarien
4 november 2021 door Klarien van Laar
Deze basissauzen hebben alle ontwikkelingen in de gastronomie doorstaan. Ze hebben een intens hartige smaak en daarmee geven ze enorm veel rijkdom aan je gerechten. Weet je hoe dat komt en wat je er allemaal nog meer mee kan? Kwestie van reduceren ‘Kookkunst is reduceren, reduceren en nog eens reduceren’ aldus een van de grondleggers van de Franse gastronomie. Iets weghalen om iets toe te voegen. Water eruit, smaak erin. Dat geldt met name voor bouillons en basissauzen, waaronder dus glaces en fumets. Het hele bereidingsproces begint altijd simpel, met water en wat smaakmakers. Na lang trekken en steeds verder inkoken ontstaat een complexe bundeling van smaken en aroma’s. Maar hoe komt dit? De wetenschappelijke verklaring: door de geconcentreerde aminozuren die zorgen voor umami. De huis-tuin-en-keukenverklaring: water laten verdampen waardoor de smaken almaar sterker worden en er intense hartige smaken ontstaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date van onze nieuwste producten en laat je inspireren!

52 weken VEGA(N) inspiratie voor de chef! 

Foto van Klarien
3 augustus 2021 door Klarien van Laar
Met #Vega_n_Friday maak je gemakkelijk en snel unieke vegetarische of vegan recepten. Dit boek helpt je om elke vrijdag, 52 weken lang, een nieuw vegetarisch of veganistisch recept op tafel te zetten waar je gasten voor terugkomen. Inspelen op vega(n)trend #Vega_n_Friday is ideaal voor chefs die willen inspelen op de vega(n) trend. Wij zien vaak op menukaarten maar één vega(n) alternatief en weten dat het best lastig kan zijn om steeds wat nieuws te bedenken. 

5x BBQ inspiratie 

Foto van Klarien
27 juli 2021 door Klarien van Laar
Zodra de temperaturen stijgen, gaat het BBQ alarm af. Tijd voor snelle, lekkere en verfrissende inspiratie!

Onze merken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date van onze nieuwste producten en laat je inspireren!