Ga naar de content
Menu Recepten (0)
Recept toegevoegd

De rijkdom van glaces en fumets 

Foto van Klarien
4 november 2021 door Klarien van Laar
Deze basissauzen hebben alle ontwikkelingen in de gastronomie doorstaan. Ze hebben een intens hartige smaak en daarmee geven ze enorm veel rijkdom aan je gerechten. Weet je hoe dat komt en wat je er allemaal nog meer mee kan? Kwestie van reduceren ‘Kookkunst is reduceren, reduceren en nog eens reduceren’ aldus een van de grondleggers van de Franse gastronomie. Iets weghalen om iets toe te voegen. Water eruit, smaak erin. Dat geldt met name voor bouillons en basissauzen, waaronder dus glaces en fumets. Het hele bereidingsproces begint altijd simpel, met water en wat smaakmakers. Na lang trekken en steeds verder inkoken ontstaat een complexe bundeling van smaken en aroma’s. Maar hoe komt dit? De wetenschappelijke verklaring: door de geconcentreerde aminozuren die zorgen voor umami. De huis-tuin-en-keukenverklaring: water laten verdampen waardoor de smaken almaar sterker worden en er intense hartige smaken ontstaan.

52 weken VEGA(N) inspiratie voor de chef! 

Foto van Klarien
3 augustus 2021 door Klarien van Laar
Met #Vega_n_Friday maak je gemakkelijk en snel unieke vegetarische of vegan recepten. Dit boek helpt je om elke vrijdag, 52 weken lang, een nieuw vegetarisch of veganistisch recept op tafel te zetten waar je gasten voor terugkomen. Inspelen op vega(n)trend #Vega_n_Friday is ideaal voor chefs die willen inspelen op de vega(n) trend. Wij zien vaak op menukaarten maar één vega(n) alternatief en weten dat het best lastig kan zijn om steeds wat nieuws te bedenken. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date van onze nieuwste producten en laat je inspireren!

5x BBQ inspiratie 

Foto van Klarien
27 juli 2021 door Klarien van Laar
Zodra de temperaturen stijgen, gaat het BBQ alarm af. Tijd voor snelle, lekkere en verfrissende inspiratie!

LISIMO deelt blik op de toekomst met wildpluk pesto's tijdens de Food Inspiration Outdoor '21 

Foto van Myra
1 juli 2021 door Myra Madeleine
Vandaag neemt Bieze Food Solutions met het merk Lisimo, producent van pure koelverse pesto´s, tapenades en sauzen, deel aan het eerste b2b-festival van dit jaar: ´Food Inspiration Outdoor ´21´. Hét culinaire event voor en door foodprofessionals. Samen met vijfendertig andere, innovatieve food ondernemers van Nederlandse bodem, zorgen zij vandaag in Ede voor een onvergetelijke dag vol culinaire creativiteit en interactieve inspiratie voor de toekomst!

Onze merken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date van onze nieuwste producten en laat je inspireren!