Foodmagie van het Midden-Oosten Oosterse: gerechten perfect voor jouw terraskaart

De eerste mooie lentedagen zijn al achter de rug en het échte zomer- en terrasseizoen met eindeloze zwoele nachten gaat losbarsten. Een heerlijke periode waarin frisse drankjes en snelle, lichte en gezonde gerechten het altijd goed doen. Waar moeten professionele keukens deze zomer op inspelen?

WERELDWIJS

De wereld is steeds kleiner dankzij sociale media. En steeds meer mensen reizen graag, vaak en ver. De interessante en spannende keukens die we op Instagram zien en tijdens vakanties proeven, willen we ook graag hier ervaren. De wereldkeuken met al haar exotische kruiden en smaken wordt steeds bekender én populairder.

WAT JE VAN VER HAALT IS LEKKER (EN GEZOND)

De keuken van het Midden-Oosten is booming. Steden als Tel Aviv zijn hot als foodbestemming. Niet zo gek, want de gerechten passen in de gezondheids- en duurzaamheidstrends dankzij smaakvolle kruiden, vleesvervangers als kikkererwten, granaatappelpitjes en verse groenten. Bovendien kennen de verschillende culturen in de regio allemaal een belangrijke rol toe aan vega en vegan. Volop inspiratie dus, om de gast van nu mee te verrassen.

Met een romige basisspread met artisjokharten of de Perzische spinaziespread esfenaj (met kruiden, geroosterde amandelen en kikkererwten) is het mogelijk in een handomdraai oosterse finesse toe te voegen aan jouw sandwich, burger, salade of flatbread.

KIES VOOR KWALITEIT

Klinkt logisch, maar is steeds belangrijker geworden. Veel gasten wenden er tijdens de coronaperiode aan meer geld uit te geven voor betere producten, zodat ze thuis de ervaring van de horeca konden benaderen. Kwam je vroeger nog wel eens weg met een eenvoudiger product, dat behoort nu tot het verleden. Kies daarom voor gespecialiseerde producten van professionele leveranciers waarop je kunt bouwen.

PERSOONLIJKER MET CONVENIENCE

Convenience is in de meeste keukens al lang geen vies woord meer. Goede leveranciers werken er hard aan de kwaliteit van zelfgemaakt zo dicht mogelijk te benaderen, zonder onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen of bedenkelijke conserveringsmiddelen. Zij bieden ambachtelijke, smaakvolle, voedselveilige en perfect stabiele convenience die het schaarse keukenpersoneel veel werk uit handen neemt. Die goede basis geeft rust in de keuken en het rooster en biedt de creatieve culinaire krachten in je team alle ruimte hun eigen signatuur toe te voegen.

LICHT EN GEZOND

Soepen en salades doen het altijd goed in de zomer. Zorg dat je verrassende licht verteerbare gerechten op de kaart hebt. Goede convenience is een perfecte basis voor een flexibele healthy menukaart. Muhammara met geroosterde paprika is bijvoorbeeld de basis voor een hippe shakshuka bij het ontbijt, een frisse salade bij de lunch en als groentedip bij warm en kruidig pitabrood bij de borrel. Met één kwaliteitsproduct, kun je zo de hele dag variëren en verrassen.

Ook kennismaken met wereldse smaken van topkwaliteit? Vraag een gratis tasting aan met de nieuwste Lisimo producten; Muhammara, Esfenaj en Artisjok.