Wild seizoen is in volle gang

Het wildseizoen is een van de leukste seizoenen van het jaar. Koken met wild is voor velen een culinair hoogtepunt. In Nederland begint het wildseizoen traditioneel op 15 oktober en loopt door tot en met eind december. In deze tijd van het jaar mag er op de meeste soorten wild gejaagd worden.

Inspelen op de seizoenen
Als horeca ondernemer is het altijd handig om in te spelen op de seizoenen. Van het voetbalseizoen, tot het wildseizoen. Van herfst, tot zomer. Het is een ideale manier om unieke seizoensgebonden gerechten aan te bieden aan je gasten. Daarnaast onderscheidt het je restaurant van de concurrentie en geeft het je gasten een reden om terug te komen bij het volgende seizoen. Voor een kok is het daarnaast een fijne afwisseling om met een wisselende kaart te werken.  

Bieze foodservice maakt het makkelijk
Geen tijd om als kok uren in de keuken te staan om het wild te bereiden? Bieze Foodservice maakt het makkelijk voor je! De stoofmeesters van Neven Food hebben de tijd genomen zodat jij binnen no-time een heerlijk wildgerecht op tafel zet. Speciaal voor het wildseizoen heeft Neven Food de Konijnenbouten en Hazenpeper tot en met 31 januari 2020 in het assortiment.

Hazenpeper
Wild liefhebbers zijn vaak dol op hazenpeper. Dit komt door de authentieke wildsmaak. Hazenpeper wordt gemaakt van de achterbout van een haas. De achterbouten worden volgens authentiek recept in een pittige Espagnolesaus gestoofd. Vervolgens worden er rode wijn, uitjes, spek, wortel en knolselderij aan toegevoegd. Dit geeft het hazenvlees een unieke wild smaak. Wist je dat de naam hazenpeper voortkomt uit de saus die in het gerecht wordt gebruikt? Deze is namelijk erg peperig, wat uiteraard goed past bij een wildgerecht.

Konijnenbout
Bij konijnenvlees zit er een groot verschil tussen het vlees van tamme en wilde konijnen. Het vlees van een wild konijn is veel meer uitgesproken dan dat van een tam konijn. De Neven Food Konijnenbouten worden gemaakt van de achterbout van een konijn in een geraffineerde demi-glace. De konijnbouten worden vervolgens verrijkt met authentieke garnituur en originele kruiden, dit geeft het gerecht zijn onderscheidende wildsmaak.

Inspiratie
Op zoek naar inspiratie voor een wild gerecht? Hazenpeper met tagliatelle is een uitstekende combinatie. Het is een eenvoudig recept, maar wel van topkwaliteit. De stoofmeesters van Neven Food hebben de tijd genomen om de Hazenpeper perfect te bereiden. Om het gerecht helemaal af te maken, hoef je er alleen nog tagliatelle, zilveruitjes, bundelzwammen en winterpeen aan toe te voegen. Wil je liever iets maken met de Neven Food Konijnenbout? Ga dan voor het klassieke recept van konijnenbout met aardappelpuree en rode kool.

 

Meer inspiratie nodig?

Bekijk hier de recepten