Vegan pompoensoep geserveerd met bleekselderij stengel, Tomaten Bruschetta, puntpaprika en pompoenpitten
Lisimo

Vegan pompoensoep geserveerd met bleekselderij stengel, Tomaten Bruschetta, puntpaprika en pompoenpitten

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
  • 260 gr Lisimo Tomaten Bruschetta (2000934)
  • 400 gram pompoen   
  • 200 gr rode puntpaprika
  • 100 gr rode ui
  • 15 gr knoflook
  • 1 ltr groenten bouillon
  • ½ spaanse rode peper
  • 20 gr verse dragon
  • 2 stengels bosui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 80 gr geblancheerde edammerboontjes
  • 20 gr pompoenpitten
  • gele en oranje puntpaprika ringetjes
  • zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Bak de pompoen, rode puntpaprika, rode ui, rode peper en knoflook samen aan;
  2. wanneer deze mooi bruin gebakken zijn voeg je de groenten bouillon, 100 gram Tomaten Bruschetta en verse dragon toe;
  3. kook de groenten in de bouillon gaar;
  4. wanneer de groenten gaargekookt zijn draai deze tot een gladde homogene massa;
  5. schil de stengels bleekselderij en leg deze op wat ijswater;
  6. maak wat inkepingen in de bleekselderij zodat deze mooi op het glas blijft liggen;
  7. garneer de bleekselderij met de overgebleven Tomaten Bruschetta wat edammerboontjes, bosui, wat schijfjes gele en oranje puntpaprika;
  8. doe onder in het glas wat gesneden bosui, pompoenpitjes en wat edammerboontjes evt nog wat extra puntpaprika;
  9. giet de warme soep op de garnituur en werk af met de stengel bleekselderij.
Serveertip

In de zomer ook leuk te serveren als Gazpacho met evt wat extra granaatappel er in.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen