200 gr artisjokspread (2007755)
4 Libanese platbroden
2 zoete aardappelen
225 gr roomkaas
2 rode uien
100 gr fetakaas
50 gr rucola
olijfolie
zout en versgemalen peper
za’atar
extra nodig: mandoline/ kaasschaaf, bakpapier
- Verwarm de oven voor op 170 ℃. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hierop de platbroden;
- Schil de zoete aardappel en snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline of kaasschaaf;
- Smeer de broden in met roomkaas en verdeel hierover de plakjes zoete aardappel. Leg niet te veel plakjes op elkaar i.v.m. de garing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper;
- Pel de uien en snijd in halve ringen. Verdeel over de zoete aardappel;
- Verkruimel de fetakaas en strooi over de pizza. Bak de pizza in 8- 10 minuten gaar en goudbruin;
- Verdeel de artisjokspread op de pizza en top af met rucola. Bestrooi met versgemalen peper, za’atar en besprenkel met olijfolie. Serveer direct.
Lekker met een groene salade met granaatappel.