Toast met truffel tapenade, knisperige salade van geblancheerde knolselderij en peultjes geserveerd met tofu en gebakken Shiitaken
Lisimo

Toast met truffel tapenade, knisperige salade van geblancheerde knolselderij en peultjes geserveerd met tofu en gebakken Shiitaken

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

160 gr Truffel tapenade (1000293)
160 gr knolselderij julienne
80 gr Julienne peultjes
120 gr Tofu blokjes
28 stuks Bio shiitaken
8 plakken vegan brood
20 gr Pekan noten
Mooie olijfolie
Zout & peper

Bereidingswijze
  1. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook;
  2. grill de boterhammen;
  3. neem een kom met ijswater;
  4. blancheer de julienne knoselderij en peulen julienne in het kokend water en koel deze terug op ijswater;
  5. giet de knolselderij peulen salade af op een zeef en droog de salade met behulp van een schone doek;
  6. breng de salade op smaak met zout peper tofu brunoise en een beetje mooie olijfolie;
  7. zet een bakpan op het vuur met iets olijfolie;
  8. maak de shiitaken schoon en bak deze goud bruin in de voorverwarmde pan met olijfolie;
  9. besmeer de plakken geroosterd brood met truffel tapenade;
  10. dresseer de besmeerde boterhammen met de aangemaakte salade;
  11. verdeel de gebakken Shiitaken en Pekan noten.
Serveertip

Dit is een vegan gerecht. Bij doorgifte naar vegetarisch is het erg lekker om er wat oude parmezaanse kaas overheen te raspen. Zeker in combinatie met oude balsamico siroop.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen