Green Goddess burger; pittige kipburger met halloumi, avocado en esfenaj
Lisimo

Green Goddess burger; pittige kipburger met halloumi, avocado en esfenaj

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

125 gr esfenaj (2007754)
2 uien
1 rode chilipeper
30 gr peterselie
500 gr kipgehakt
2 el paprikapoeder
2 eidooiers
50 gr paneermeel
4 el olijfolie
1/2 courgette
175 gr halloumi
2 rijpe avocado’s
150 gr roomkaas
rucola of slamelange
4 broodjes naar keuze
zout en versgemalen peper
sesamzaad
extra nodig: grillpan, prikkers

Bereidingswijze
  1. Pel de uien en snipper fijn. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de ui, chilipeper en de peterselie. Voeg de paprikapoeder, 2 eetlepels esfenaj, eidooiers en paneermeel toe, breng op smaak met zout en peper en maak er 4 ronde burgers van. Indien de burgers iets te nat zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe. Leg de burgers op een snijplank en zet 10 minuten in de koelkast;
  2. Was de courgette en snijd in plakken, smeer in met wat olijfolie en grill de plakken gaar;
  3. Snijd de halloumi in dunne plakken. Verwarm 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de halloumi goudbruin en leg apart. Verwarm de rest van olie in de koekenpan en bak de burgers in 10 minuten gaar en goudbruin;
  4. Pel de avocado’s, verwijder de pit en snijd in plakjes. Roer een paar eetlepels esfenaj door de roomkaas tot een smeuïg mengsel. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften rijkelijk met esfenaj-roomkaas. Verdeel wat rucola erop, de gegrilde courgette en leg hierop de kipburger. Vervolgens de avocado en daarop de halloumi. Schep nog wat extra esfenaj erop en bestrooi met wat sesamzaad en zet vast met een prikker.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen