

Springroll gevuld met Griekse Witte Kool, geblancheerde peultjes, zeewier en venkel. Geserveerd met geglaceerde roergebakken broccoli
200 gr Bieze Griekse Witte Kool (700315)
70 gr julienne van geblancheerde peultjes
70 gr gemarineerde zeewier
30 gr venkel ringetjes
150 gr geblancheerde broccoli roosjes (5 kleintjes pp)
150 gr gefrituurde tofu blokjes (5 kleintjes pp)
4 ml sesamolie
0,5 dl gembersiroop
0,5 dl ketjap medja
0,5 dl rijstazijn
4 gr sambal
0,5 dl mirin
10 gr geraspte knoflook
8 st rijstvellen
15 gr sesammix
4 takjes verse munt
1 romaine sla
4 takjes bladselderij
wasabi créme
- Maak van de koolsalade, peultjes, zeewier en venkel ringetjes een gemengde salade;
- breng op smaak met peper en zout;
- vermeng de ketjap, gembersiroop, sesamolie, rijstazijn, sambal, mirin en geraspte knoflook tezamen in een spuitfles;
- wel telkens twee vellen rijstpapier leg ze daarna op elkaar;
- verdeel er salade over het rijstpapier en rol deze zo strak mogelijk op;
- rol het rolletje in slagersfolie zodat hij gemakelijk te snijden is en niet uit kan drogen;
- zet een wok op het vuur laat de olie warm worden;
- roerbak de broccoli en tofu tot deze begint te kleuren;
- glaceer de groentes met het vocht uit de spuitfles;
- snijd de springroll in gewenste stukken en zet rolletjes recht op het bord;
- plaats tussen de rolletjes de broccoli en tofu;
- garneer het bord af met wasabi créme, verse munt en bladselderij.
Dit gerecht is ook vegan te serveren. Voeg dan geen wasabi créme toe of werk met een vegan mayonaise.