Labane met muhammara, gepofte trostomaatjes en pistache
Lisimo

Labane met muhammara, gepofte trostomaatjes en pistache

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur uitlekken
Ingrediënten

125 gr muhammara (2007756)
1 kg Griekse yoghurt
250 gr cherrytomaatjes aan tak
50 ml olijfolie extra vergine
zeezout naar smaak
50 gr gepelde pistachenootjes
1 teentje knoflook
rasp en sap van 1 biologische citroen
Turkse brood of pitabroden
3 takjes peterselie
extra nodig: 1 schone katoenen theedoek of kaasdoek, zeef of vergiet

Bereidingswijze
  1. Leg de theedoeken in een zeef of vergiet. Zet de zeef op een pan of schaal om het vocht op te vangen;
  2. Verdeel de yoghurt over de doeken en knoop dicht. Laat de hangop tenminste 4 uur uitlekken;
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de tomaatjes met paar eetlepels olie en snuf zout en rooster 10 minuten. Laat afkoelen;
  4. Hak de pistachenootjes grof. Schep de labane uit de doek en roer los met de rest van de olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg samen met het citroensap samen toe aan de labane en roer door. Breng op smaak met zeezout. Schep de helft van de muhammara voorzichtig door de labane zodat een soort marmereffect ontstaat;
  5. Schep de labane op een bord en besprenkel met wat olijfolie en de gehakte pistachenootjes. Strooi de citroenrasp erover. Verdeel de rest van de muhammara erover en leg de geroosterde tomaatjes erop, garneer met de peterselie en serveer met brood naar keuze.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen