Salade met falafel, kikkererwt, tomaat, munt en muhammarasaus
Lisimo

Salade met falafel, kikkererwt, tomaat, munt en muhammarasaus

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten

150 gr muhammara (2007756)
200 gr uitgelekte kikkererwten uit blik
2 el paprikapoeder
6 el olijfolie
150 gr gemengde slamix
1 komkommer
6 trostomaten
3 sinaasappels
20 gr verse muntblaadjes
35 gr walnoten
2 el honing
1 tl chilivlokken of naar smaak
400 gr kant en klare falafel
2 el volle yoghurt
extra nodig: bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃. Spoel de kikkererwten af met water en dep droog met keukenpapier. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olie en voeg de kikkererwten toe. Meng met de paprikapoeder en voeg wat zout toe. Bak de kikkererwten 5 minuten op middelhoog vuur. Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25 minuten krokant. Schep halverwege om;
  2. Was de komkommer en tomaten. Verwijder de zaadlijsten van beiden en snijd in kleine blokjes van 0.5 cm.  Schil 2 sinaasappels en snijd de partjes eruit;
  3. Breek de walnoten in grove stukken en rooster 5 minuten in een droge koekenpan en voeg de honing en de chilivlokken toe. Schep om en laat afkoelen op bakpapier;
  4. Verwarm de olie in de koekenpan en bak de falafel krokant en goudbruin;
  5. Meng de slamix in een grote kom en voeg de komkommer- en tomaatblokjes toe. Hak de munt fijn en meng door de sla;
  6. Meng de helft van de muhammara met de rest van de olie, yoghurt en het sap van de laatste sinaasappel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de falafel over de salade en strooi de walnoten en geroosterde kikkererwten erover. Besprenkel met de muhammara-yoghurtdressing. Serveer met brood en de rest van de muhammara. 
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen