Doperwten-truffelsoep met een garnituur van Tapenade Truffel, Haricots verts en gefrituurde knolselderij
90 gr Lisimo Tapenade Truffel (1000293)
800 gr diepvries doperwtjes
1 ltr water
20 gr groentebouillon
10 gr zwarte truffelolie
5 gr witte truffelolie
2 pakjes haricots verts
3 vellen prei
3 Pomodori tomaten
½ knolselderij
3 takjes platte peterselie
- Verwarm de frituur voor op 180 graden;
- zet de doperwtjes samen met het water en groentebouillon op het vuur;
- breng de massa aan de kook, temper het vuur en laat het 10 minuutjes trekken.
- draai de soep zo fijn mogelijk, liefst met een thermomix;
- breng op smaak met peper, zout en truffelolie;
- wrijf de soep door een zeef boven een schone pan;
- blancheer de haricots verts en prei vellen, koel ze direct terug op ijswater en rol er rouleautjes van;
- snijd van de ene helft knolselderij brunoise en van de andere helft fijne julienne;
- bak de brunoise knolselderij met wat olie in de pan goudbruin;
- frituur de fijne julienne tot deze goudbruin is;
- snijd de tomaten in vieren en ontdoe deze van de zaadlijst;
- snijd er een fijne brunoise van;
- voeg de goudbruine knolselderij en tomaten brunoise bij elkaar;
- breng op smaak met peper, zout en fijn gesneden platte peterselie;
- plaats een steker in het midden van het diepe bord schep de tomaat knolselderij salade hier in;
- druk de salade aan en stop het tezamen met de rouleautjes in de oven;
- verwarm de soep;
- wanneer de soep kookt van het vuur afhalen en de Tapenade Truffel er doorheen roeren;
- schenk de soep in het bord, leg als laatste op de rouleau wat gefrituurde knolselderij.
Ook lekker met gepocheerde kwarteleitjes als vegetarische gerecht.