Doperwten-truffelsoep met een garnituur van Tapenade Truffel, Haricots verts en gefrituurde knolselderij
Lisimo

Doperwten-truffelsoep met een garnituur van Tapenade Truffel, Haricots verts en gefrituurde knolselderij

Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

90    gr Lisimo Tapenade Truffel (1000293)
800  gr diepvries doperwtjes
1      ltr water
20    gr groentebouillon
10    gr zwarte truffelolie
5      gr witte truffelolie
2      pakjes haricots verts
3      vellen prei
3      Pomodori tomaten
½     knolselderij
3      takjes platte peterselie

Bereidingswijze
  1. Verwarm de frituur voor op 180 graden;
  2. zet de doperwtjes samen met het water en groentebouillon op het vuur;
  3. breng de massa aan de kook, temper het vuur en laat het 10 minuutjes trekken.
  4. draai de soep zo fijn mogelijk, liefst met een thermomix;
  5. breng op smaak met peper, zout en truffelolie;
  6. wrijf de soep door een zeef boven een schone pan;
  7. blancheer de haricots verts en prei vellen, koel ze direct terug op ijswater en rol er rouleautjes van;
  8. snijd van de ene helft knolselderij brunoise en van de andere helft fijne julienne;
  9. bak de brunoise knolselderij met wat olie in de pan goudbruin;
  10. frituur de fijne julienne tot deze goudbruin is;
  11. snijd de tomaten in vieren en ontdoe deze van de zaadlijst;
  12. snijd er een fijne brunoise van;
  13. voeg de goudbruine knolselderij en tomaten brunoise bij elkaar;
  14. breng op smaak met peper, zout en fijn gesneden platte peterselie;
  15. plaats een steker in het midden van het diepe bord schep de tomaat knolselderij salade hier in;
  16. druk de salade aan en stop het tezamen met de rouleautjes in de oven;
  17. verwarm de soep;
  18. wanneer de soep kookt van het vuur afhalen en de Tapenade Truffel er doorheen roeren;
  19. schenk de soep in het bord, leg als laatste op de rouleau wat gefrituurde knolselderij.
Serveertip

Ook lekker met gepocheerde kwarteleitjes als vegetarische gerecht.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen