Knolselderij frieten geserveerd met een bospaddenstoelen stoofpotje
Maître cuisine

Knolselderij frieten geserveerd met een bospaddenstoelen stoofpotje

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten

​0,5    ltr Glace de Champignon (1000157)
600   gr bospaddenstoelen
180   gr rode ui ringen
50     gr knoflook
4       takjes tijm
0,5    ltr water
0,3    ltr rode wijn
3       laurier blaadjes
2       st kruidnagel
5       st jeneverbes
½      Spaanse rode peper
30     gr balsamico stroop
20     gr Kikkoman sojasaus
1       grote knolselderij
2       stronkjes witlof
12     trostomaatjes
4       takjes platte peterselie 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de frituurpan op 180 graden;
  2. verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden;
  3. maak de paddenstoelen schoon en bak ze goudbruin. Let op ! het is belangrijk dat al het vocht er uitgebakken is;
  4. smoor in een sauspan de rode ui, fijne brunoise van rode peper en knoflook;
  5. blus het mengsel af met rode wijn en voeg tijm, laurier, kruidnagel en jeneverbessen toe;
  6. kook de wijn voor de helft in;
  7. voeg water en de Glace de Champignon toe;
  8. voeg de gebakken bospaddenstoelen toe en laat indampen;
  9. wanneer de saus mooi rond smaakt en gereduceerd is, afmaken met balsamicostroop en sojasaus;
  10. snijd de knolselderij in frietjes en bak de frieten voor;
  11. pof plakjes witlof en trostomaten 10 á 15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Indien mogelijk met stoom;
  12. verdeel de plakken geroosterde witlof over de borden;
  13. schep het paddenstoelen stoofpotje erop;
  14. maak het gerecht af met de knolselderij frietjes, gepofte tomaat en takjes platte peterselie.
Serveertip

De paddenstoelenstoof is zowel koud als warm te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere gemengde salade.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen