
0,5 ltr Glace de Champignon (1000157)
600 gr bospaddenstoelen
180 gr rode ui ringen
50 gr knoflook
4 takjes tijm
0,5 ltr water
0,3 ltr rode wijn
3 laurier blaadjes
2 st kruidnagel
5 st jeneverbes
½ Spaanse rode peper
30 gr balsamico stroop
20 gr Kikkoman sojasaus
1 grote knolselderij
2 stronkjes witlof
12 trostomaatjes
4 takjes platte peterselie
- Verwarm de frituurpan op 180 graden;
- verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden;
- maak de paddenstoelen schoon en bak ze goudbruin. Let op ! het is belangrijk dat al het vocht er uitgebakken is;
- smoor in een sauspan de rode ui, fijne brunoise van rode peper en knoflook;
- blus het mengsel af met rode wijn en voeg tijm, laurier, kruidnagel en jeneverbessen toe;
- kook de wijn voor de helft in;
- voeg water en de Glace de Champignon toe;
- voeg de gebakken bospaddenstoelen toe en laat indampen;
- wanneer de saus mooi rond smaakt en gereduceerd is, afmaken met balsamicostroop en sojasaus;
- snijd de knolselderij in frietjes en bak de frieten voor;
- pof plakjes witlof en trostomaten 10 á 15 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Indien mogelijk met stoom;
- verdeel de plakken geroosterde witlof over de borden;
- schep het paddenstoelen stoofpotje erop;
- maak het gerecht af met de knolselderij frietjes, gepofte tomaat en takjes platte peterselie.
De paddenstoelenstoof is zowel koud als warm te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere gemengde salade.