De Gouden Lepel winnaar wedstrijd Bieze Foodservice

De Gouden Lepel: "Neven Food zuurvlees, zo lekker kunnen we het zelf niet maken."

"Wat serveer jij bij verse friet?", was de uitnodiging in Hap & Tap Magazine voor een wedstrijd van Bieze Food­service. De hoofdprijs, een half jaar gratis stoof­vlees, gaat naar De Gouden Lepel in Geleen.

De Gouden Lepel is een druk bezocht all-you-can-eat-restaurant met een wereldkeuken aan de rand van Ge­leen. Na 14 jaar te hebben gewerkt met een wokformule ging het roer in 2015 om.

Kawen Man van het restaurant: "We hebben verbouwd en zijn meegegaan met de tijd. Dat resulteerde in een nieuwe, wereld­se formule en een nieuwe naam. De keuken is veelzijdiger. Oost en west ontmoeten elkaar. Live cooking en vers zijn gebleven. Gasten beleven er een middag en avond vol gastronomi­sche lekkernijen."

Ze vervolgt: "We waren toe aan deze vernieuwing. Ui­teraard kun je hier nog altijd wokken, maar daarnaast is er teppanyaki, Japans, tra­ditioneel bar­be­cue, Medi­terraan, Frans en... Limburgs. Kortom: de culinaire we­reld komt hier sa­men."

Eigenaar Yoshi Yang: "Wereldkeuken betekent dat we op zoek moesten naar nieuwe producten. Bijvoorbeeld zuur­vlees, in Limburg erg populair bij de friet. Want dat is echt bij­zonder: in onze wereldkeuken scoren die regionale ge­rechten erg hoog. We hebben heel wat zuur­vlees ge­proefd, maar het authentieke Limburgse recept van Neven Food kwam veruit als winnaar uit de bus. We zijn daarna verder gaan proeven met het Neven Food label en voeren nu ook de erg populaire kippen ragout en het stoofvlees van Neven Food. Kijk, je kunt dat alle­maal wel zelf gaan bereiden, maar daar hebben we in een drukke zaak als de onze en de schaarste aan perso­neel te weinig tijd voor. En waarom zou je, als je de per­fecte versie kant en klaar kunt kopen? Er wordt uit­stekend vlees gebruikt en de verhouding vlees-saus is prima."

Salades

De Gouden Lepel serveert ook verse salades, van Bieze. Yoshi: "De 4 jaargetijden Salade en de farmer Salade zijn onze favorieten, maar we variëren ook wel. Bieze heeft een ruim assortiment en de salades worden altijd vers geleverd. We hebben een hoge omloopsnelheid in salades. Van goede producten wordt meer gegeten en daar praten onze gasten dan ook over. Snel rouleren is belangrijk voor de vers­heid. Deze salades kunnen bo­vendien perfect dienen als basis. Door toevoeging van verse groenten kunnen we variëren en inspelen op de versbeleving. Daar letten vooral dames op. En net de dames beslissen heel vaak waar gezinnen gaan eten."

De Gouden Lepel heeft Sligro als huisleverancier. "Daar zijn alle producten van Bieze en Neven Food royaal op voorraad, ook het typisch Limburgse zuurvlees en de kippen ragout, die ook veel wordt genoten in Limburg. En Bieze is een perfecte partner in onze wereldkeu­ken."

Patrick Gronert van Bieze Foodservice: "We zijn als bedrijf aangesloten bij de Vereniging van Aziatische Horecaondernemers en maken ook salades met een Aziati­sche twist. Wij willen inspireren in smaak, creatie en presentatie. Je vindt onze producten bij horeca­groot­handels en versspecialisten, maar niet in de super­markt." 

Brabanders

Kawen Man: "We hebben hier gasten uit het hele land, ook uit Brabant en Zeeland. Dat zijn vaak mensen die een weekeinde of een midweek Zuid-Limburg doen. Ze logeren dan in Maastricht of het heuvelland en komen bij ons eten, telkens weer. Hier komen ook veel Duit­se gasten. Die zijn erg kritisch, maar komen toch steeds terug. Iedereen is welkom, maar het is zeker in het weekeinde belangrijk dat je vooraf reserveert." 

De Gouden Lepel: Rijksweg Zuid 250, 6161 BZ Geleen, +31 (0)46-423 01 19 www.restaurantdegoudenlepel.nl

 

Tekst:            Bert Salden
Foto:             George Deswijzen
Magazine:  Hap en Tap Magazine, nummer 4 2018