Tomaat taartje met Ricotta en Pesto Limoen
Lisimo

Tomaat taartje met Ricotta en Pesto Limoen

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45
Ingrediënten

50    gr Pesto Limoen
8      plakjes (roomboter) bladerdeeg
250  gr cherrytomaatjes
75    ml olijfolie
2      el balsamicoazijn
2      tl suiker
1      tl venkelzaadjes
3      teentjes knoflook
250  gr Ricotta
2      el olijfolie extra vierge
75    ml olijfolie extra vierge
snufje peper en zout

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien;
  2. meng de normale olijfolie met de balsamicoazijn, suiker, (gekneusde) venkelzaadjes en een snufje zout. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en meng ze met het oliemengsel. Plet de teentjes knoflook en leg ze bij de tomaten in de schaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en rooster de tomaatjes zo’n 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen;
  3. zet de oven op 200 graden. Leg steeds 2 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en druk goed aan. Steek met de uitsteekring 4 rondjes van 9 cm en 4 rondjes van 4 cm uit;
  4. bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rondjes op de bakplaat. Leg er een vel bakpapier op en leg daarop weer een bakplaat. Verzwaar de bakplaat eventueel. Op deze manier bolt het bladerdeeg niet op en krijg je mooie platte rondjes. Bak het bladerdeeg op deze manier in 25 – 30 minuten gaar en goudbruin;
  5. mix de ricotta samen met de 2 eetlepels olijfolie extra vierge, een kwart van de Pesto Limoen, peper en een klein beetje zout tot een luchtig geheel;
  6. leg op een bord het grote rondje bladerdeeg, doe daarop een schep opgeklopte ricotta en wat tomaatjes. Leg daar bovenop het kleine rondje bladerdeeg en schep daarop weer de ricotta en de tomaatjes. Drapeer de Pesto Limoen en wat baksappen van de cherry tomaatjes over de taartjes met geconfijte tomaatjes en opgeklopte ricotta.

 

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen