Shakshuka Muhammara met spinazie, walnoten en za,atar
Lisimo

Shakshuka Muhammara met spinazie, walnoten en za,atar

Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

 

 

125 gr Lisimo Muhammara (2007756)
1 rode paprika
1 ui
4 el olijfolie
400 gr gewassen spinazie
6 eieren
125 gr Muhammara
75 gr fetakaas
50 gr walnoten
3 el za’atar
2 plakken brood naar keuze

 

Bereidingswijze
  1. Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui;
  2. Verwarm de olie en fruit de paprika en de uiaan tot halfzacht;
  3. Voeg de spinazie toe en roer door met deza’atar. Breng op smaak met zout en peper;
  4. Laat de spinazie slinken en maak kuiltjes. Breek de eieren in een kopje en schenk de eieren in de kuiltjes. Schep de Muhammara ertussen en laat de eieren op laag vuur garen met de deksel op de pan;
  5. Verkruimel de fetakaas en hak de walnoten grof. Bestrooi met feta, walnoten en wat za’atar.
Serveertip

Serveer met (getoast) brood.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen