Open boreka met spinazie-abrikozen-dadel en gerookte amandel, mozzarella en esfenaj
Lisimo

Open boreka met spinazie-abrikozen-dadel en gerookte amandel, mozzarella en esfenaj

Aantal personen: 12 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

200 gr esfenaj (2007754)
10 vellen vers filodeeg
2 el sesamzaad, zwart en wit
400 gr gewassen spinazie
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
6 el olijfolie
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde dadels
panko
150 gr geraspte mozzarella
handjevol gerookte amandelen
zout en versgemalen peper
granaatappelpitjes  
extra nodig: bakkwast, metalen muffinvorm, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de muffinvorm licht in in met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier;
  2. Snijd 8 vellen filodeeg in stukken van 12 x 12 cm en smeer elk vel in met een laagje olie. Plak 3 velletjes op elkaar en vouw het deeg in de muffinvorm met de uiteindes naar buiten zodat een bakje ontstaat. Smeer de overige vellen in met olie en plak op elkaar. Bestrooi met zout en het sesamzaad;
  3. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat afkoelen. Hak de abrikozen en dadels fijn en meng met de spinazie;
  4. Vul elk filodeeg bakje met een laagje panko, het spinaziemengsel en daarop een schepje esfenaj. Verdeel de mozzarellakaas erover en bak de boreka’s in 7-10 minuten goudbruin. Hak de gerookte amandelen fijn;
  5. Zet de laatste 3 minuten de bakplaat met filodeegvellen in de oven en bak goudbruin. Breek in grote stukken;
  6. Strooi de gehakte amandelen en granaatappelpitjes over de open boreka’s, en serveer met de rest van de esfenaj en serveer de stukken filo-sesam erbij.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen