125 gr Lisimo Esfenaj (2007754)
2 uien
1 rode chilipeper
30 gr peterselie
500 gr kipgehakt
2 el paprikapoeder
2 eidooiers
50 gr paneermeel
4 el olijfolie
1/2 courgette
175 gr halloumi
2 rijpe avocado’s
150 gr roomkaas
rucola of slamelange
4 broodjes naar keuze
sesamzaad
- Snipper de ui, hak de chilipeper en de peterselie fijn en meng met het gehakt. Voeg de paprikapoeder, 2 el esfenaj, eidooiers en paneermeel toe, breng op smaak met zout en peper en maak 4 ronde burgers. Indien de burgers iets te nat zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe. Leg de burgers op een snijplank en zet 10 min. in de koelkast;
- Snijd de courgette in plakken. Smeer in met wat olie en grill de plakken gaar;
- Snijd de halloumi in dunne plakken. Verwarm 2 el olie in de pan en bak de halloumi goudbruin en leg apart. Verwarm de rest van de olie in de pan en bak de burgers in 10 min. gaar;
- Snijd de avocado in plakjes. Roer een paar el esfenaj door de roomkaas tot een smeuïg mengsel. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften rijkelijk met esfenaj-roomkaas. Verdeel wat rucola erop, de gegrilde courgette en leg hierop de kipburger. Vervolgens de avocado en daarop de halloumi.
Schep nog wat extra esfenaj erop en bestrooi met wat sesamzaad en zet vast met een prikker.