Gepocheerd ei met Tapenade Tricolore
Lisimo

Gepocheerd ei met Tapenade Tricolore

Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten

50    gr Tapenade Tricolore (1000288)
250  gr shiitake
1 ½  banaansjalot
100  gr haricots verts
2      eieren
5      dl natuurazijn
1      scheut olie
2      takjes basilicum
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
  1. Maak de haricots verts schoon, blancheer deze beetgaar en koel ze terug op ijswater;
  2. maak de shiitaken schoon en snijd ze in grove brunoise;
  3. maak de sjalotten schoon en snijd hier julienne van;
  4. breng een ruime kookpan met water en een flinke scheut azijn aan de kook, breng het vocht op smaak met zout;
  5. pocheer het ei plus minus 4 minuten afhankelijk van de gewenste gaarheid;
  6. verwarm in de tussentijd een bakpan met wat olie en bak de shiitaken goud bruin;
  7. voeg hieraan de julienne gesneden sjalot toe en als laatste de geblancheerde haricots verts;
  8. breng het geheel op smaak met Tapenade Tricolore;
  9. dresseer de lauwwarme salade op een bord;
  10. leg het gepocheerde ei op de lauwwarme salade en garneer af met basilicum en een beetje Tapenade Tricolore. 
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen