Gele Curry Groenten met gefrituurde bloemkool
Neven Food

Gele Curry Groenten met gefrituurde bloemkool

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20
Ingrediënten

400   gr Neven Food Gele Curry Groenten (1000585)
1       ltr  (arachide) olie
400   gr bloemkoolroosjes
100   gr bloem
10     gr maizena
200   ml koolzuurhoudend mineraalwater  (ijskoud)
2       gr kerriepoeder
2       gr  knoflookpoeder
3       st ijsklontjes 
250   gr volkoren noodles
1       st limoen
5       gr koriander             
2       st avocado

Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C
  2. snijd de roosjes van de bloemkool af;
  3. snijd de limoen in partjes, de avocado in plakken en pluk de koriander;
  4. meng vervolgens de bloem, maizena en eventueel wat zout in een schaal om het tempura beslag te maken. Roer vervolgens met een garde het mineraalwater en het ijs erdoor;
  5. haal de bloemkoolroosjes door het beslag;
  6. frituur vervolgens de bloemkoolroosjes in de hete olie totdat ze goudbruin en gaar zijn en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier;
  7. kook de noodles volgens de verpakking;
  8. verhit al roerend de vegan gele curry groenten in een pan;
  9. verdeel de noodles over de vier borden met daar overheen de gele curry;
  10. leg de tempura bloemkool roosjes in het midden van het bord;
  11. garneer het geheel met de limoen, koriander en de avocado.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen