Ingrediënten marinade voorbereiding:
300 gram Maître Cuisine Glace de Crustacé (1000152)
200 milliliter rijstazijn
1 limoen
¼ gegaarde gele biet in blokjes
1½ groene appel in blokjes
45 gram suiker
40 gram bieslook
500 milliliter water
Ingrediënten gerecht:
250 milliliter Lisimo aïoli zwart (1000312)
400 gram verse zalm
2 deciliter marinade op basis van Maître Cuisine Glace de Crustacé
Adji Cress
Bereidingswijze 1
1. Kook de suiker, limoensap en rijstazijn in;
2. blus het af met het water en voeg Maître Cuisine Glace de Crustacé toe;
3. kook dit in op smaak, circa ¼ en koel het terug naar 6 graden;
4. voeg dan de gesneden bieslook, appel en gele biet toe.
Bereidingswijze 2
1. Snijd de zalm in stukken en plaats deze op het bord;
2. drapeer de marinade over de zalm;
3. garneer het gerecht af met Lisimo aïoli zwart;
4. voeg adji Cress toe als topping.
Ook heerlijk op toast.