Ruim baan voor #Vega_n_Friday

Tekst: Marjan Lijftogt, publicatie Misset Horeca

Bieze Food Solutions haalt het beste uit food voor foodservice, retail en industrie. De one-stop-shop in foodoplossingen inspireert en helpt horecaprofessionals met een breed productportfolio en introduceert dit jaar vier innovatieve foodconcepten, waarmee chefs kunnen scoren. Deze maand start #Vega_n_Friday.

Elke vrijdag, 52 weken lang, een nieuw vegetarisch of veganistisch recept op Facebook, Instagram en LinkedIn, ondersteund door andere communicatieuitingen zoals de nieuwsbrief van missethoreca.nl. ‘#Vega_n_Friday is ideaal voor chefs die willen inspelen op de vega(n)trend. Vaak hebben zij maar één alternatief op de kaart staan. Met dit concept kunnen zij vegetariërs, flexitariërs, veganisten en de bewuste
consument op hun wenken bedienen. Wij ontzorgen van A tot Z, van gevarieerde vegetarische, vegan en plantbased recepten tot verse, koelverse en vriesverse producten en verkoopondersteuning.’ Aan het woord is Klarien van Laar, Customer Developer Foodservice van
Bieze Food Solutions, een samensmelting van Bieze Foodservice, Bieze bv en De Zuivelmaatschappij. Met de merken Bieze, Neven Food, Lisimo en Maître Cuisine onder één dak en de gebundelde kennis en service heeft Bieze Food Solutions alles in huis om het werk van food professionals aangenamer, mooier en beter te maken. Een echte one-stop-shop is het geworden: ingrediënten en halffabrikaten. Van pesto
tot zuivel én complete convenience-concepten. Vier nieuwe concepten staan er in 2020 op het menu. Eéntje loopt er al: Chique de Frites, frites met spannende toppings.

Hedendaagse uitdagingen
#Vega_n_Friday staat aan de vooravond van de introductie, later dit jaar volgen 5 Minute Meals en Proef de Wereld. Allemaal concepten die oplossingen bieden voor hedendaagse uitdagingen en trends in de markt: vega(n), haute friture, personeelstekort, werkdruk en authenticiteit.
‘Wij kijken naar trends in de markt en wat onze klant wil’, benadrukt Klarien. ‘Zijn er wensen of ideeën, dan duiken we met onze  gepassioneerde foodprofessionals de keuken in en gaan aan de slag. Hoe creëer je een visueel spektakel op het bord? Hoe kan de foodprofessional genoeg marge maken? Hoe behoudt de chef zijn identiteit?’

Smaaksensaties
Horecaprofessionals proefden de #Vega_n_Friday al op de Horecava. Daar serveerde Bieze Food Solutions de eerste drie gerechten uit het concept. Het eerste gerecht is gevulde champignon met Lisimo notenpesto en een crème van ricotta. Gerecht twee is romige cappuccino op basis van Maître Cuisine Glace de Champignon. De Vegan Gele Curry Groenten van Neven Food met geroosterde cashewnoten
en quinoa is de derde. Stuk voor stuk onderscheidende smaaksensaties, gemakkelijk en snel te bereiden.