Myra blogt

Met speciaal voor Myra een fabrieksjas in een klein maatje. Een trapje zodat ook ik in de grote ketel met pesto kan kijken. Een schelpje als souvenir dat na grondig spoelen van het zeewier achterbleef. En heel veel kleine lepeltjes om alle tapenades rechtstreeks uit de ketels te kunnen proeven…Dat alles tussen enorme bergen heerlijk ruikende verse basilicum, alleen de allerbeste kaas, verse knoflook, noten en zachte olijfolie.

Twee jaar geleden was ik er voor het eerst, bij Lisimo, inmiddels onderdeel van Bieze Food Solutions. Van oorsprong verkoper van verse keukenkruiden op de markt, maar inmiddels uitgegroeid tot een ambachtelijke producent van koelverse pesto´s, tapenades en sauzen. Lekker makkelijk voor in de professionele keuken maar vooral heel goed van kwaliteit. Dat is wat mij toen vooral is bijgebleven! Sindsdien volg ik hen op de voet. Zo stond ik er met mijn neus bovenop toen de zwarte aïoli op de markt kwam en was ik ook op de Horecava in 2020 één van de eersten die de limoenpesto mocht proeven.

Stuk voor stuk heerlijk door de pasta zoals je zult begrijpen, of als lekkere dip maar het komende jaar mag ik jullie laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is! Met elke keer weer een ander mooi product in de spotlight en dus ook elke keer een hele andere toepassing.

We beginnen rustig aan omdat ik je eerst graag kennis laat maken met het pure product. We beginnen met de mooie friszoete smaak van de Tomaten Bruschetta (een glutenvrije en vegan tapenade) bomvol licht gedroogde tomaten en verse basilicum. En de rijke Vegan Pesto Basilicum (ook volledig glutenvrij) die zijn romige structuur dankt aan de perfecte combinatie van amandelen, walnoot en cashew.

 

DE LEUKSTE GERECHTEN VOOR DE VEGANIST, DE VEGETARIËR, DE FLEXITARIËR ÉN DE BEWUSTE CONSUMENT STAAN MET LISIMO IN EEN HANDOMDRAAI OP TAFEL

 

Ter inspiratie maakte in met de Tomaten Bruschetta een volledig veganistische sandwich met pittige kikkererwten. Perfect voor op de lunchkaart op een zonnig terras, maar ook in je eigen vertrouwde omgeving voor jezelf of je huisgenoten natuurlijk absoluut geen straf! En ben je een grotere liefhebber van pesto? Dan vervang je in het recept de Tomaten Bruschetta uiteraard eenvoudig door hun Vegan Pesto Basilicum.

INGREDIËNTEN 

vegan grilled sandwich met tomaten bruschetta*

1 verse ciabatta (met slechts 4 ingredienten, bloem, zout, water en gist geschikt brood voor veganisten)
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Tomaten Bruschetta van Lisimo
400 gram kikkererwten (uitgelekt een gewicht van ongeveer 260 gram)
2 eetlepels gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel red pepper flakes
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel zout
fijngehakte groene olijven met basilicum
rucola
optioneel: 1 bolletje mozzarella (*Niet vegan maar wel vegetarisch? Voeg er dan optioneel mozzarella aan toe)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe samen met de gerookte paprika, het venkelzaad en mosterdzaad, red pepper flakes, uienpoeder en zout. Zet goed door elkaar en laat voorzichtig warm worden.

DEZE KIKKERERWTEN ZIJN ECHT EEN FANTASTISCH ALTERNATIEF VOOR VEGETARIERS DIE VOORHEEN GRAAG PEPPERONI ATEN. ONTHOUD ZE MAAR WANT ZE ZIJN OOK FANTASTISCH ALS VLEESVERVANGER OP EEN PIZZA BIJVOORBEELD.

Snijd de ciabatta in de lengte door en besprenkel met een beetje olijfolie. Ik kies voor ciabatta´s omdat deze in principe altijd veganistisch zijn (bloem, zout, water en gist) en omdat ze zo mooie stevig blijven als je ze belegt. Besmeer de onderzijde met een fijne laag Tomaten Bruschetta en bestrooi daarna met de gehakte groene olijven. Leg er dakpansgewijs plakjes mozzarella over als je de sandwich niet veganistisch maar wel vegetarisch wilt kunnen serveren. Vervolgens gaan de pittige kikkerertwten erop plus de rucola en als laatste sluit je af met de bovenkant van de ciabatta. Schuif de ciabatta 5 minuten in de voorverwarmde oven tot (de mozzarella gesmolten is en) de ciabatta lekker knapperig is. Ik weet zeker dat je verbaasd zult zijn hoeveel smaak er in deze sandwich zit.

Ben je horeca ondernemer en benieuwd geworden naar deze twee varianten van Lisimo? Het is via deze link altijd mogelijk een proefpakket te bestellen en het gemak en kwaliteit zelf te ervaren.

A presto! Dan ben ik terug met hun zomerse Aïoli.