Salade met falafel, geroosterde kikkererwt, tomaat, munt en Muhammara-yoghurtsaus
Lisimo

Salade met falafel, geroosterde kikkererwt, tomaat, munt en Muhammara-yoghurtsaus

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten

 

150 gr Lisimo Muhammara (2007756)
200 gr uitgelekte kikkererwten uit blik
2 el paprikapoeder
6 el olijfolie
150 gr gemengde slamix
1 komkommer
6 trostomaten
3 sinaasappels
20 gr verse muntblaadjes
35 gr walnoten
2 el honing
1 tl chilivlokken of naar smaak
400 gr kant en klare falafel
2 el volle yoghurt

 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200° C. Spoel de kikkererwten af en dep droog. Verwarm een pan met 2 el olie en voeg de kikkererwten toe. Strooi de paprikapoeder en zout erbij. Bak de kikkererwten 5 min. op middelhoog vuur. Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat en rooster in 25 min. krokant. Schep halverwege om;
  2. Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes. Schil 2 sinaasappels en snijd de partjes eruit;
  3. Breek de walnoten in grove stukken en rooster 5 min. in een droge pan, voeg de honing en de chilivlokken toe. Schep om en laat afkoelen;
  4. Verwarm de olie in de pan en bak de falafel krokant;
  5. Meng de slamix en voeg de komkommer- en tomaatblokjes toe. Hak de munt fijn en meng door de sla;
  6. Meng de helft van de Muhammara met de rest van de olie, yoghurt en het sap van de laatste sinaasappel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de falafel over de salade en strooi de walnoten en geroosterde kikkererwten erover. 
Serveertip

Besprenkel met de Muhammara- yoghurtdressing. Serveer met brood en de rest van de Muhammara.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen