125 gr Lisimo artisjokspread (2007755)
200 gr (volkoren)bulgur
2 gele paprika’s
1 rode paprika
1 komkommer
15 gr platte peterselie
15 gr verse muntblaadjes
100 gr zongedroogde tomaatjes
2 maaltijdpita’s
rasp en sap van 1 sinaasappel
50 gr granaatappelpitjes
olijfolie
zout en versgemalen peper
extra nodig: grillpan, koekenpan, keukenpapier
- Breng een pan met water aan de kook en kook de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 eetlepel olijfolie;
- Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in brede repen. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en grill de paprikarepe;
- Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve plakjes;
- Hak de kruiden fijn en meng samen met de gegrilde paprika, komkommer door de bulgur;
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de bulgur;
- Snijd de pita’s in stukjes van 2 cm en verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de pitastukjes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier;
- Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie en het sap van de sinaasappel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng door de bulgur en strooi de pitastukjes erover;
- Schep de artisjokspread in het midden op de bulgursalade, garneer met verse kruiden, granaatappelpitjes en serveer eventueel met afgebakken pitabroodjes.