Bulgursalade met artisjokspread, gegrilde paprika, groene kruiden en gebakken pita
Lisimo

Bulgursalade met artisjokspread, gegrilde paprika, groene kruiden en gebakken pita

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

125 gr Lisimo artisjokspread (2007755)
200 gr (volkoren)bulgur
2 gele paprika’s
1 rode paprika
1 komkommer
15 gr platte peterselie
15 gr verse muntblaadjes
100 gr zongedroogde tomaatjes
2 maaltijdpita’s
rasp en sap van 1 sinaasappel
50 gr granaatappelpitjes
olijfolie
zout en versgemalen peper
extra nodig: grillpan, koekenpan, keukenpapier

Bereidingswijze
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 eetlepel olijfolie;
  2. Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in brede repen. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olie en grill de paprikarepe;
  3. Was de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve plakjes;
  4. Hak de kruiden fijn en meng samen met de gegrilde paprika, komkommer door de bulgur;
  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de bulgur;
  6. Snijd de pita’s in stukjes van 2 cm en verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de pitastukjes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier;
  7. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie en het sap van de sinaasappel. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng door de bulgur en strooi de pitastukjes erover;
  8. Schep de artisjokspread in het midden op de bulgursalade, garneer met verse kruiden, granaatappelpitjes en serveer eventueel met afgebakken pitabroodjes.
Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen