Sausjes kunnen jouw gerecht laten (s)maken of afbreken

Sausjes zijn echte prachtige smaakmakers. Maar je moet ze natuurlijk wel met de juiste ingrediënten en gerechten combineren! We helpen je graag op weg.

De culinaire sauzen van CooKKing zijn heerlijk bij (van links naar rechts):

Portosaus

Rijke saus op basis van gestoofde uien, porto, rundfond en Luikse stroop.

Lekker bij rood vlees, varkensvlees, gevogelte en wildgerechten.

Grand Veneur (wild)saus

Smaakvolle klassieke wildsaus op basis van Port, wildfonds, rode wijn en aalbessengelei. Afgewerkt met wat room en Torhoutse mosterd.

Lekker bij wildgerechten en stevige vissoorten zoals zeeduivel en kabeljauw.

Sinaasappelsaus

Saus van sinaasappel, honing, toets van wildfond en afgeblust met wat cognac en witte wijnazijn.

Lekker bij wild- en eendgerechten.

Nantua saus

Licht pikante kreeftensaus afgewerkt met room en cognac, een op en top Franse klassieker om te serveren bij vis, schaaldieren en gevogelte.

Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren.

Kastanjechampignons saus

Roomsaus met rundfond, witte wijn en tijm waarin kastanjechampignons zijn verwerkt.

Lekker bij rood vlees, varkensvlees, gevogelte en wildgerechten.

Peperroom saus

Heerlijke witte roomsaus met groene peperkorrels. Een echte klassieker.

Lekker bij rood vlees, varkensvlees en gevogelte.

Fine Champagnesaus

Feestsaus bij uitstek, fijn om te serveren bij vederwild, gevogelte en wit vlees. Laat zich uitstekend combineren met allerhande groenten en fruit. Vlees roomsaus om duimen en vingers van af te likken.

Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren.

Witte wijnsaus

Onze nieuwste versie van witte wijnsaus met sjalot, visfumet en room en wat Noilly Prat (Vermouth), droge Sherry en wat citroensap wat een uiterst fijne smaak teweeg brengt.

Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren.