Salade van zoet zuur gemarineerde mango, avocado en rode peper,geserveerd met bloemkoolnuggets en Zwarte Aïoli
Lisimo

Salade van zoet zuur gemarineerde mango, avocado en rode peper,geserveerd met bloemkoolnuggets en Zwarte Aïoli

Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten

220 gr Lisimo Zwarte Aïoli (1000328)
1     st bloemkool
6     eieren
120 gr Parmezaan poeder
1     tl kerriepoeder
200 gr panko (Japans broodkruim)
1     avocado
1     mango
1     rode peper
3     stengels bosui
1     romaine sla
6     takjes verse munt
12   st veldsla 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden hete lucht liefst met stoom;
  2. schil de mango en snijd er grove brunoise van;
  3. snijd van de rode peper fijne brunoise en vermeng met de mango blokjes;
  4. marineer de mango rode peper salade in een mengsel van azijn, water, suiker en zout;
  5. maak de bloemkool schoon en verdeel in gelijke stukjes;
  6. roer de eieren los in een schaal;
  7. breng op smaak met zout, peper en kerrie poeder;
  8. voeg als laatste het Parmezaan poeder toe;
  9. haal de bloemkool roosjes door het ei Parmezaan mengsel en rol ze door de panko;
  10. leg de bloemkool op een bakplaat en plaats de plaat in de voorverwarmde oven;
  11. bak de bloemkool in ongeveer 20 minuten goudbruin;
  12. meng de gemarineerde mango met gesneden avocado;
  13. leg 3 gebakken bloemkoolnuggets op een bord. Let op! geen verwarmd bord anders gaat de Zwarte Aïoli direct in de schift;
  14. dresseer tussen de bloemkoolnuggets de salade van gemarineerde mango met avocado;
  15. maak het gerecht af met wat blaadjes romaine sla, veldsla en verse munt;
  16. voeg als laatste de Zwarte Aïoli toe.
Serveertip

Voor een lekkere bite kan je er nog wat gefrituurde uitjes aan toevoegen.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen