Bowl parelcouscous met edammameboontjes, chioggabiet, rozijnen en esfenaj
Lisimo

Bowl parelcouscous met edammameboontjes, chioggabiet, rozijnen en esfenaj

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten

200 gr esfenaj (2007754)
200 gr parelcouscous
2 biologische sinaasappels
2 gele paprika’s
2 chioggabietjes
2 gele bietjes
200 gr edammameboontjes
150 gr blanke rozijnen
1 komkommer
3 el olijfolie
zout en versgemalen peper
sesamzaad
extra nodig: rasp en mandoline/ kaasschaaf

Bereidingswijze
  1. Kook de parelcousous volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de sinaasappels en pers uit. Meng het sap met de parelcouscous en breng op smaak met zout en versgemalen peper;
  2. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.  Schil de bietjes en snijd met de mandoline of kaasschaaf in flinterdunne plakjes en leg in een kommetje met water;
  3. Kook de edammeboontjes in gezouten water 5-7 minuten gaar, giet af en laat afkoelen;
  4. Wel de rozijnen in een kom met warm water en giet na 10 minuten af;
  5. Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve plakje;
  6. Verdeel de parelcouscous in de kommen en verdeel de ingrediënten erover;
  7. Schep in het midden van elke kom de esfenaj. Besprenkel met de sinaasappelrasp, olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi met sesamzaad.
Serveertip

Serveer met platbrood.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen